A máme tady další parádní speciálek . . . to je letos zase fofr co říkáte ? Jeden speciál za druhým :-) A jsme rádi, že Vám chutná. Vše se vždy dopije do poslední kapičky :-)
Tak dost povídání jdeme na jedno, nebo . . .?

12 % MÁJOVÝ LEŽÁK SPECIÁL
Jde o světlý ležák s vyladěnou plnou chutí a vysokou pitelností- skutečný originál, který ctí tradiční výrobu piva i starou recepturu. Osobitou charakteristiku získal zejména pomalým kvašením, které bylo třeba bedlivě hlídat a průběžně regulovat, aby nedošlo k přílišnému prokvašení piva, se kterým se vytrácí chuťová plnost. Dlouhé bylo i zrání pod dobu celých 2 měsíců. Májový ležák lahodí nejen chutí, ale i krásným chmelovým aroma, které si razí cestu hustou pěnou.
„Ve srovnání s běžným ležákem se na Májový spotřebovalo až o čtvrtinu sladu a třetinu chmele více a to se promítá do jeho chuti i vůně. Tentokrát jsme použili čtyři druhy sladů a čtyři druhy chmele a rozdílný je i samotný proces chmelení, Probíhal v několika fázích a poslední chmelení se uskutečnilo těsně před závěrem chmelovaru, aby se zachovalo lahodné aroma“, popisuje Luděk Reichl. Nic ale nevystihuje Májový ležák Holba lépe než jeho vznik „s láskou k pivu“.